Spreekuurorganisatie
Dagindeling:
8.00-10.00 spreekuur 10.00-10.30 overleg/ koffiepauze 10.30-12.30 spreekuur 12.30-13.30 spreekuur assistentes (alleen op dinsdag en donderdag): bv. hechtingen verwijderen, oren uitspuiten, wratten aanstippen, injecties zetten, uitstrijkjes voor bevolkingsonderzoek maken 13.30-17.00 terugbelspreekuuur, spoedspreekuur, categoraal spreekuur (chirurgische ingrepen e.d.), aanvullende diagnostiek (longfunctieonderzoek, vaatonderzoek e.d.), huisbezoekenWerkdagen de heer van Ginkel, huisarts: maandag en dinsdag
Werkdagen de heer Peters, huisarts: woensdag, donderdag, vrijdag
Werkdagen de mevrouw Boelens, verpleegkundig specialist: op donderdagochtend
Werkdagen mevrouw Ineke Flikkema, POH-GGz: iedere donderdag om de twee weken
Als u belt voor het maken van een afspraak zal de assistente u vragen wat de gezondheidsklacht is waarvoor u een afspraak maakt. Dit heeft twee redenen: ten eerste kan zij bij de spreekuurplanning rekening houden met de aard van uw probleem (sommige klachten vergen meer tijd), ten tweede kan soms met een telefonisch zelfzorgadvies worden volstaan. Ook doktersassistentes hebben een geheimhoudingsplicht m.b.t. vertrouwelijke informatie betreffende patienten. Mocht u toch om redenen van privacy uw klacht alleen met uw arts willen bespreken, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Wanneer u een afspraak maakt, houd er rekening mee dat een consult 10 minuten duurt. Heeft u meerdere problemen, geef dit dan door aan de praktijkassistente zodat zij bij de planning daarmee rekening kan houden.
Terugbelspreekuur:
Indien u bepaalde zaken telefonisch wilt bespreken met uw arts (bv. uitslagen van onderzoeken, verslagen van specialisten betreffende polikliniekbezoek of ziekenhuisopname), kunt u de praktijkassistente dagelijks (bij voorkeur tussen 11.00 en 12.00 uur) bellen en dit aangeven. De huisarts zal u dan dezelfde dag nog terugbellen.
Uitslagen:
Uitslagen van bloedonderzoek zijn meestal binnen 5 werkdagen beschikbaar, uitslagen van beeldvormend onderzoek na ca.1 week, uitstrijken na 2 weken, verslagen betreffende polikliniekbezoek of ziekenhuisopname na enkele weken. Voor al deze uitslagen kunt u dagelijks (bij voorkeur tussen 11.00 en 12.00) met de praktijkassistentes bellen.
Patient-tevredenheidonderzoek CQI 2017:
In 2017 hebben we een tevredenheidsonderzoek (CQI) uitgevoerd bij de patienten die bij ons in de praktijk zijn ingeschreven. Uit de resultaten blijkt dat men over het algemeen zeer tevreden is over de kwaliteit van zorg en dienstverlening van onze praktijk. Verbeterpunten zijn de telefonische bereikbaarheid en dat men in de wachtkamer vaak kan horen wat er aan de balie wordt besproken. Wij zullen deze 2 punten verbeteren met een nieuwe telefooncentrale en een andere indeling van de ruimtes en betere isolatie wanneer we onze nieuwe praktijklocatie hebben gerealiseerd.
Telefonische bereikbaarheid
Telefonische bereikbaarheid
De praktijk is op werkdagen van 8-12 uur telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0597 591250.
Soms zal de praktijk moeilijk te bereiken zijn (m.n. op maandagochtend) omdat op piekmomenten veel patienten tegelijkertijd de praktijk bellen voor het maken van een afspraak, stellen van vragen, informeren naar uitslagen ed. Wilt u bij het bellen daar rekening mee houden? Probeer bij voorkeur voor het maken van afspraken tussen 8.00 en 10.00 te bellen en voor overige zaken tussen 11.00 en 12.00.
Voor spoedgevallen
binnen kantooruren: 0597 591250 (via keuzemenu)
buiten kantooruren: 0900 9229 (Centrale Doktersdienst Groningen)
Huisbezoek
Wanneer u om fysieke redenen niet in staat bent om ons op de praktijk te consulteren, kunt u een zogenaamde “visite” (huisbezoek) aanvragen. Graag visite’s voor dezelfde dag vóór 10.00 aanvragen. Onze praktijkassistente zal dan in overleg met u een tijdstip afspreken (afhankelijk van het spoedeisend karakter van uw klacht). Dit zal meestal dezelfde middag tussen 13.30 en 17.00 uur zijn. Realiseert u zich dat wij u bij voorkeur op de praktijk ontvangen omdat daar alle medische faciliteiten voor onderzoek en/ of behandeling aanwezig zijn.
Waarneemregeling bij afwezigheid
Huisartsen in de regio Scheemda/ Oostwold nemen voor elkaar waar tijdens vakantie’s, nascholingsdagen en na nachtdiensten.
Maak alleen gebruik van de waarneemregeling voor zaken die echt niet kunnen wachten tot dat wij weer open zijn.
Voor onze praktijk neemt doorgaans huisartsenpraktijk Schaafsma waar. Wanneer u onze praktijk op deze dagen belt kunt u via een meldtekst horen bij welke van de huisartsen u terecht kunt. De huisartsengroep Scheemda/ Oostwold bestaat uit de volgende huisartsen:
- R.H. Schaafsma, Stationsstraat 47, Scheemda, tel. 0597-591504
- G.A.P. Bulthuis, Stationsstraat 31, Scheemda, tel. 0597-591301 (spoedgevallen 0597-591638)
- C. Gerlach, Oosterweg 2c, Oostwold, tel. 0597-551288 (spoedgevallen 0597-552566)
Doktersdienst
De Doktersdiensten Groningen (DDG) is te bereiken via het telefoonnummer 0900-9229. De DDG is in de provincie Groningen verantwoordelijk voor de spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren .
Werkwijze DDG:Wanneer u spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren nodig hebt en het centrale nummer 0900-9229 belt, zult u allereerst naar uw naam, adres-, bereikbaarheids- en verzekeringsgegevens worden gevraagd (houd deze dus bij de hand als u belt). Vervolgens word u enige tijd later (afhankelijk van het spoedeisende karakter van uw klacht) teruggebeld en word uw klacht verder afgehandeld. Dit kan zijn door middel van een telefonisch advies door de assistente of huisarts, een consult op de huisartsenpost in het St. Lucasziekenhuis te Winschoten of een huisbezoek van een huisarts.
Indien het om een levensbedreigende situatie gaat, zal er direct een huisarts of ambulance met spoed naar u toe worden gestuurd.
Herhaalreceptuur
Voor de geneesmiddelenvoorziening werken we samen met Apotheek Scheemda. We werken (zoals alle huisartsen in Scheemda) met een systeem, waarbij herhaalmedicatie wordt geregeld door het inleveren van de medicatiedoosjes/-etiketten in de brievenbus van apotheek Scheemda. (Wanneer u de etiketten voor 17.30 uur inlevert, kunt u uw herhaalmedicatie de volgende werkdag na 16.00 bij apotheek Scheemda ophalen).
Bent u bij een andere apotheek ingeschreven dan dient u de medicatiedoosjes/-etiketten in te leveren bij de praktijk. Daarnaast kunt u herhaalrecepten aanvragen via de herhaalreceptmodule op onze website. .
Om te voorkomen dat er onnodig teveel medicatie wordt voorgeschreven zullen wij doorgaans nieuwe medicatie slechts voor een termijn van 14 dagen voorschrijven en herhaalmedicatie voor een termijn van 30 dagen.
Voor inwoners van de zogenaamde buitengebieden van onze praktijk (zoals Heiligerlee, Westerlee, Midwolda etc.) heeft Apotheek Scheemda aldaar uitdeelposten opgezet. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de apotheek.
Informatie over de apotheek
Onze praktijk werkt nauw samen met Apotheek Scheemda.
adres: Diepswal 15, 9679 AM Scheemda
tel: 0597-592100
fax: 0597-591307
email: info@apotheekscheemda.nl